Novellit

Novelleja eri universumeista. Ryhmitelty sarjan/teeman mukaan. Huomaathan, että tarinat on listattu julkaisujärjestyksestä eikä kronologisesti.

Osa novelleistani on toistaiseksi saatavilla vain englanniksi. Englanninkieliset novellit luettavissa täällä.

Theodiuksen taru

Haltijoiden voima heikkenee sukupolvi sukupolvelta, ja Pohjolaa hallitsee kaaos, kun vanha sota jättikuningaskuntien ja pohjolaisten välillä on vaarassa syttyä uudestaan. Näinä synkkinä aikoina neljä epätavallista matkaajaa törmää toisiinsa ja päätyy kulkemaan yhdessä: pohjolaisvelho Theodius, kaukaa etelän maista kotoisin oleva haltija Giendei, parantaja Luuneyd Ruusulaaksosta, sekä Zirekel, jätti Tularin maanalaisista kaivoskaupungeista.

 • Hautakammio

  Hautakammio

  Tutkimusmatka vanhaan hautakammioon menee pahasti pieleen, kun Theodius ja Giendei jäävät romahduksen jälkeen loukkuun. Giendei sinnittelee pitääkseen itsensä ja loukkaantuneen Theodiuksen hengissä hinnalla millä hyvänsä.

 • Kirouksensärkijä

  Kirouksensärkijä

  Giendei tarvitsee ammattiapua koskettuaan kirottuun esineeseen.

 • Näkyjen näkijä

  Näkyjen näkijä

  Kun Sofia herää ensimmäisestä Näystään lähes kymmeneen vuoteen tuore palovamma käsivarressaan, hänen on kerrottava siitä heti ystävälleen Theodiukselle.

 • Unennäön talo

  Unennäön talo

  Unennäön Talossa istutaan iltaa, kun näkijän vastaanotolle saapuu asiakkaan sijasta vanha ystävä.

 • Pikku lintunen

  Pikku lintunen

  Hilla-tytär pitää Theodiuksen kiireisenä heidän odottaessaan Giendein kotiinpaluuta, mutta Syyslehdon varhaiskevät on haikeaa aikaa odottamiselle.

 • Soiden kultaa

  Soiden kultaa

  Theodius johdattaa matkakumppaninsa vaarallisen suomaan halki ja tutustuu samalla Giendei-nimiseen haltijaan paremmin.

 • Lokakuu

  Lokakuu

  Theodius käy aamu-uinnilla kylmänä lokakuun aamuna ja viettää hetken omissa ajatuksissaan.

Muut tarinat

 • Lasisydän

  Lasisydän

  Haltijat syntyvät, kun taikuus syntyy, ja haihtuvat, kun taikuus haihtuu. Kun uutta taikuutta ei enää synny, jäljellä on vain viimeinen haltija, eikä hän ole nähnyt toista kaltaistaan koskaan.

 • Valon Valittu

  Valon Valittu

  Ennustus torjuu viimeisimmän Valittunsa, kuten se on hylännyt kaikki Valitut häntä ennen. Varjonluoma, hänen vihollisensa, päättää pelastaa Valitun hengen.