Hahmot

Lyhyet esittelyt romaanin hahmoista aakkosjärjestyksessä. Esittelyjä ja kuvia lisätään sitä mukaa, kun uusia hahmoja esiintyy tarinassa.

Kishan keisarillinen perhe

Chuja mar Verqur’einen

Ren’in setä ja Ellerramin ja Oerein veli. Naimisissa valtiatar Naheren kanssa. Pidättyväinen, taiteista kiinnostunut mies, joka pysyttelee politiikan kuohujen ulkopuolella. Keskittynyt vanhan haaremilaitoksen jalostamiseen keisarilliseksi akatemiaksi sekä runouden ja taiteiden tukemiseen.

Ellerram IV mar Verqur’einen

Kishan rubiinivaltaistuimen keisarinna. Oerein nuorempi sisko ja Ren’in täti. Nousi valtaistuimelle nuoremman sisarensa, keisarinna Musharin, kuoltua. Jäi leskeksi prinssipuoliso Mitaen äkillisen kuoleman johdosta.

Mitae vyl Zlarovei Zlavyshi

Ellerramin edesmennyt prinssipuoliso. Kotoisin ylhäisöperheestä Liqarian kuudennesta sotilaspiiristä, Zlarovein kaupungista.

Mushar I mar Verqur’einen

Keisarinna ennen Ellerramin valtakautta. Ellerramin, Chujan ja Oerein pikkusisko. Nousi valtaistuimelle taivashiksi hyvin nuorena, vasta 125-vuotiaana.

Nahere Karalainen

Prinssi Chujan vaimo. Entinen hovirunoilija Haaremiopistosta, nykyään itsenäinen taiteilija, muusikko ja historioitsija. Hänen virallinen tittelinsä on valtiatar Nahere.

Oerei mar Verqur’einen

Ren’in isä ja keisarinnan vanhin veli. Palatsivelvollisuuksiensa lisäksi hän istuu Kishan senaatissa senaattorina ja osallistuu aktiivisesti valtakunnan politiikkaan.

Ren’i mar Oereinen

Kishan kruununprinssi ja rubiinivaltaistuimen keisarinnan veljenpoika. Keisarillisen armeijan ylipäällikkö ja keisarinnan oikea käsi, lempinimeltään “Rautanyrkki” armeijan keskuudessa.

Verqur’ei XI mar Taniarienen

Ren’in isoisä ja Ellerramin, Musharin, Chujan ja Oerein edesmennyt isä. Rubiinivaltaistuimen keisari ennen Musharin valtakautta ja keisari Taniarien ainoa lapsi.


Syrjäläiset

Ared

Hatam-Ilen akheriyhteisön kyläpäällikkö ja Haukan serkku. Nuoresta iästään huolimatta nimetty koko akherikansan päälliköiden päälliköksi tulenlukutaitonsa takia.

Haukka

Metsästäjä, kotoisin Hatam-Ilen akherikaupungista. Saanut kutsumanimensä tarkoista silmistään tunnetuista purppurajuovahaukoista, joita elää alueella runsaasti.

Onniar

Hatam-Ilen kaupungin ylimetsästäjä ja nuorempien metsästäjien johtaja. Vaikka ylimetsästäjää ei varsinaisesti lasketa vanhimpiin, hänellä on ikänsä ja osaamisensa vuoksi arvovaltaa Hatam-Ilessä, ja hän istuu toisinaan vanhimpain kokouksissa pysyäkseen tietoisena yhteisön tapahtumista. Haukan hyvä ystävä ja entinen opettaja.


Muut henkilöt

Hamr

Ren’in kunniakaartin kapteeni ja tämän neuvonantaja ja ystävä. Täysiverinen taivashi, joka on suorittanut pitkän sotilasuran keisarillisen armeijan palveluksessa jo ennen kruununprinssin palvelukseen asettumista.

Ruan

Ren’in henkilökohtainen kamaripalvelija. Vastuussa mm. kruununprinssin pukeutumisesta ja ulkonäöstä virallisissa tilaisuuksissa. Täysiverinen taivashi, kotoisin Nemerwatanin protektoraatin itäosista, pienestä kaupungista lähellä Kishan maarajaa.